Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Негърче
Негърче
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за глазурата:
1 п. масло /125 грама/
1 1/2 ч.ч. прясно мляко
1 1/2 ч.ч. захар
4 с.л. какао
за блата:
3 яйца
1 1/2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 ванилия
карамелени натрошени орехи
Маслото, прясното мляко, захарта и какаото се слагат в съд на котлона да заври за 3-4 минути, след това се разделя в две купи - едната част остава за глазура, в другата част, вече изстинала, се слагат разбитите яйца, брашно, бакпулвер и ванилия. Изсипваме сместа в намазана с олио тава и се пече в предварително загрята фурна. След това още топъл блатът се нарязва и се полива с глазурата.
Още рецепти за Сладкиши
Сладкиш с шоколад и сушени сини сливи
Сиропиран ябълков сладкиш със златни стафиди
Сиропиран сладкиш с канела и какао
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти
Ако не сте фенове на твърдия алкохол в чист вид и обичате да експериментирате с комбинации от вкусове, плодове, сокове и алкохолни питиета, то коктейлите с водка са отличен вариант за целта.
още »
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Негърче
От форум:
От друг сайт: