Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Палачинкова торта с ябълки и шоколадов крем
Палачинкова торта с ябълки и шоколадов крем

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
За палачинките:
1/2 л. прясно мляко
3 яйца
250 г брашно
1 с.л. масло
1 щипка сол
За ябълковата плънка:
3 ябълки
1 к.ч. захар
1 с.л. масло
1/2 к.ч. вода
За шоколадовата плънка:
300 мл. прясно мляко
3 жълтъка
100 г захар
1 с.л. нишесте
2 с.л. какао
От прясното мляко, яйцата, брашното, разтопеното масло и солта се разбива палачинково тесто с консистенция малко по-рядка от боза. От тестото се пекат палачинки до изчерпване на количеството. От посочените продукти би трябвало да се получат около 10-12 палачинки.
След това се приготвя ябълковата плънка. Ябълките се почистват от дръжките и семките, обелват се и се нарязват на дребни парченца. Задушават се в масло до омекване и се заливат с водата и захарта. Всичко се разбърква и престоява на котлона, докато се получат сиропирани ябълки.
Накрая се приготвя шоколадовият крем. За целта жълтъците и захарта се смесват в тенджерка и се поставят на тих огън. Бъркат се непрекъснато, докато сместа побелее. След това към нея се прибавят какаото и нишестето и се разбъркват. На тънка струйка внимателно се добавя прясното мляко. Кремът се бърка непрекъснато, докато започне да се отделя от стените на съда.
Накрая в купа се слага фолио и се слага една палачинка, крем, пак палачинка, втория крем и така докато свършат продуктите /трябва да завършим с палачинка, която ще е основата на тортата/, като оставяме малко от шоколадовия крем за намазване. Оставя се хладилник да стегне. След около 2 часа се обръща от купата и се намазва с останалия шоколадов крем.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Палачинкова торта с ябълки и шоколадов крем
От форум:
От друг сайт:
Шери Курт