Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Плезир
Плезир

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за сладкиша:
2 яйца
2 ч.ч. захар
2 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. олио
1 ч.л. сода
3 ч.ч. брашно
за сиропа:
20 с.л. захар
12 с.л. вода
6 с.л. какао
1 пак. масло
Разбиваме яйцата и захарта, докато захарта се стопи. Сипваме содата в киселото мляко, докато шупне. Добавяме при яйцата и захарта, заедно с олиото и брашното. Разбърква се хубаво. След опичане се обръща на обратната страна и се нарязва на парченца по желание.
Слагаме всички продукти за сиропа да заврят на котлона. Бъркаме непрекъснато, докато се стопят маслото, захарта и какаото и стане еднородна смес. След като изстине сиропа сиропираме сладкиша. Добър апетит!
Още рецепти за Сладкиши
Сладкиш с шоколад и сушени сини сливи
Сиропиран ябълков сладкиш със златни стафиди
Сиропиран сладкиш с канела и какао
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Плезир
От форум:
От друг сайт:
Веселина Константинова