Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Реване с парченца ананас

Реване с парченца ананас

Разпечатай

от готварската книга на Илияна Димова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

Продукти за 6 порции:
4 бр. яйца
1/2 чаена чаша захар
2 суп.лъж. грис
1 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 ванилия

Продукти за сиропа:
5 суп.лъж. захар
1 - 2 ч.ч.вода.

Продукти за какаов сос:
1 суп.лъж. какао
50 г. краве масло
2 суп.лъж. вода
3 суп.лъж. захар
1 чаена лъж. брашно
3 суп.лъж. прясно мляко
Парченца ананас за гарниране и захарни пръчици.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Реване с парченца ананас

Отделяме белтъци от жълтъци на 4 бр. яйца. Разбиваме на пяна белтъците и внимателно добавяме 1/2 чаена чаша захар. Разбъркваме докато се стегнат. Слагаме жълтъците при разбитите белтъци и смесваме. Отделно пресяваме 1 ч.ч. брашно. Добавяме 1 бакпулвер, 1 ванилия и 2 суп.лъж. грис. Изсипваме при разбитите яйца и разбъркваме.

В намазани с масло и поръсени с брашно огнеупорни купички разпределяме сместа. Изпичаме на 180 градуса фурна.

Готовите мини блатове за реване, изваждаме от купичките и поливаме със сироп, който приготвяме, като карамелизираме 5 суп.лъж. захар и разтваряме с 1-2 ч.ч. вода. Порциите сиропирано реване заливаме с какаов сос.

Приготвяне на какаов сос:

В тенджерка смесваме 50 г. краве масло, 1 суп.лъж. какао, 2 суп.лъж. вода и 3 суп.лъж. захар. Загряваме докато се разтопи захарта. Дръпваме от котлона и добавяме разтворено в 3 суп.лъж. прясно мляко 1 чаена лъж.брашно. Връщаме на котлона и с непрекъснато разбъркваме варим соса до готовност.

Реването гарнираме с парченца ананас и поръсваме със захарни пръчици.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар18 Юни 2012
Шери Курт
Ммм,вкусотия!!!



Ако желаете, може да сложите линк към Реване с парченца ананас


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама