Начало » Десерти » Рецепти за Баклави » рецепта Щрудел с ябълки, локум и орехи
Щрудел с ябълки, локум и орехи
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 пакет точени кори за баница
2 кутии локум
около 250-300 гр захар
1,500 кг настъргани ябълки
150-200 гр едро смлени орехи
канела на вкус
около 60 мл олио
50-60 гр стафиди
200 мл газирана вода
В тава с големина 34-36 см наредете три кори, намажете с малко олио. След това поръсете обилно с настъргани ябълки, захар, канела, локум (който предварително сте нарязали на малки парченца) и орехи. Наредете отново три кори и повтаряйте процедурата до края, като завършвате с кори. Нарежете щрудела по ваше желание, докато е суров (както може да видите от снимките "стъпка по стъпка"). В прорезите полейте с газираната вода и намажете щрудела с малко олио. Печете на 180-200 градуса в предварително загрята фурна до златист цвят. По желание след като се охлади го поръсете с пудра захар. Щруделът от съчетанието на ябълки с канела, локум и орехи е с невероятен вкус и аромат.
Още рецепти за Баклави
Датски сладкиш с кафява захар - Брунсвигер
Мусака с грах, печурки и картофи
Кюфтенца с гречка, моркови и лук
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Щрудел с ябълки, локум и орехи
От форум:
От друг сайт: