Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Сладкиш с праскови от компот
Сладкиш с праскови от компот
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 буркан компот от праскови
4 яйца
2 ванилии
1 бакпулвер
1 ч.ч.захар
1 ч.ч. брашно
За глазурата:
1 суп.лъж. десертно нишесте
1 суп.лъж. захар
1 ч.ч. вода
1 суп.лъж. масло
За крема:
1/2 пак.краве масло
2-3 суп.лъж. пудра захар
1 ванилия
Нарязаните на резенчета праскови подреждаме в кръгла форма, която предварително сме покрили с намазана с масло хартия за печене. Разбиваме яйцата със захарта. Добавяме ванилии. Смесваме брашното с бакпулвера и внимателно прибавяме към яйцата. Тестото изсипваме във формата за печене върху прасковите. Изпичаме на 200 градуса.
Изпеченият сладкиш разрязваме на два блата. Сиропираме със сок от компота. Приготвяме маслен крем, като разбиваме 1/2 пакетче размекнато масло с 2-3 супени лъжици пудра захар и 1 ванилия. Намазваме върху единия блат. Покриваме с другия блат, така че прасковите да са най-отгоре на сладкиша. Сваряваме глазура от 1 ч.лъж. десертно нишесте, 1 ч.л.захар и 1 ч.ч. вода. Добавяме 1 ч.л. масло. Поливаме целия сладкиш с топлата глазура.
Още рецепти за Сладкиши
Сладкиш с шоколад и сушени сини сливи
Сиропиран ябълков сладкиш със златни стафиди
Сиропиран сладкиш с канела и какао
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Сладкиш с праскови от компот
От форум:
От друг сайт: