Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Сочен ябълков сладкиш

Сочен ябълков сладкиш

Разпечатай

от готварската книга на Анелия Терзиева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

600-800 г ябълки
100 г орехи
2 ч.л. канела
1 пакетче ванилия
1 ч.ч. захар
2 ч.ч. брашно
1 и 1/2 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сода
2 с.л. какао
2 яйца
1/2 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.ч. олио

Глазура:

кафена чаша захар
1 кафена чаша прясно мляко
1 /2 пакетче масло
 5 суп. лъжици какао

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Сочен ябълков сладкиш

Разбиваме яйцата със захарта до побеляване. Прибавяме олиото и мялкото и пак разбиваме. В сеста добавяме какаото, ванилията и канелата. След това прибавяме орехите и почистените и нарязани на кубчета ябълки. Бакпулверът и содата прибавяме в брашното и го пресяваме. Добавяме го към сместа и разбъркваме добре. Изсипваме сместа за сладкиша в намаслена и поръсена с брашно тавичка. Печем около 30 мин, като опитваме с клечка за зъби дали сладкишът е изпечен. Продуктите за глазурата се слагат на котлона докато сместа заври. Заливаме студения сладкиш с топла глазура и оставяме да престои поне 2-3 часа в хладилник преди да сервираме.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар09 Ноември 2011
Живка Андонова
Интересен сладкиш, бих го направила да го хапнем вкъщи!



Ако желаете, може да сложите линк към Сочен ябълков сладкиш


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама