Начало » Сосове и гарнитури » Рецепти за Домашни мезета » рецепта Суджук

Суджук

Разпечатай

от готварската книга на Живка Андонова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

10 кг. свинско месо
3 пакетчета черен пипер
5 ч.л. сол
2 пакетчета кимион
60 гр. чубрица
тънки свински черва

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Суджук

Месото се смила ситно, прибавят се подправките, омесва се добре и се оставя да отлежи 24 часа. След това с каймата се пълнят червата. Надениците се окачват на проветриво място да съхнат, като след 6-7 дни се пресоват с точилка.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Как да почистим петната в кухнята

Как да почистим петната в кухнята

Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна

Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна

Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (5)


Преди дни изядохме последния вкусен суджук :)
Аватар12 Декември 2011
Живка Андонова
Пробвали сме и с праз, нарязан ситно и наистина придобива различен вкус, не е лош, но на мен сякаш по- ми харесва без.
Аватар12 Декември 2011
Татяна Караджова
По това време на годината в наше село във всяка къща /където все още има живот, за жалост/ висят ей такива едни симпатични суджуци. При нас към рецептата някои добавят ситно нарязан праз или го смилат заедно с месото - това придава един по-специфичен мирис, но е много, много вкусно
Аватар09 Октомври 2011
Живка Андонова
Продават се във всички месарски магазини.
Аватар08 Октомври 2011
Силвия Кабаиванова
От къде купувате свински черва ?



Ако желаете, може да сложите линк към Суджук


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди