Начало » Десерти » Рецепти за Парфета » рецепта Торта парфе

Торта парфе

Разпечатай

от готварската книга на Шери Курт

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 ч.ч. смлени орехи
3 с.л.захар
1 с.л.масло
2 Активии-едната с череши, а дрругата с ананас
3 желатина
портокали
мандарини
киви
светъл компот-бяло грозде
праскови

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Торта парфе

От смлените орехи, захарта и маслото приготвяме твърдо тесто, което слагаме на дъното на подвижна форма за торта, като притискаме добре, за да се получи блат. Разтваряме желатина както е указано на опаковката и разбъркваме с първата активия. Изсипваме върху блата, като се стегне малко нареждаме отгоре 1 ред плодове и приготвяме втория желатин, разбъркваме с активията и изсипваме върху плодовете. Когато и вторият крем се стегне нареждаме плодове и приготвяме третия желатин, който разтваряме в 100 мл.компот и внимателно заливаме плодовете. Прибираме в хладилник за 2-3 часа.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Как да почистим петната в кухнята

Как да почистим петната в кухнята

Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна

Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна

Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (4)


Аватар02 Септември 2012
Илияна Димова
Благодаря!
Аватар31 Август 2012
Pamela Todorova
аз използвам желатин на прах.
Здравейте! Какъв желатин използвате?
Страхотно парфе! Ще го опитам тези дни :))



Ако желаете, може да сложите линк към Торта парфе


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди