Начало » Основни ястия » Рецепти за Омлети » рецепта Тортия с аспержи
Тортия с аспержи

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
Ситно нарязаните лук и аспержи се нарязват на ситно и се задушават в тиган с олио, на среден огън. Скилидката чесън я счуквам много добре с малко сол в хаванче и я изсипвам при задушените лук и аспержи. Яйцата разбърквам в подходяща купа с вилица. Към тях се добавят и задушените аспержи с лука и скилидката счукан чесън. Леко посолявам със сол, смесвам леко с вилицата и в тиган с олио изсипвам сместа. Започвам с леко въртеливо движение на тигана да заоблям краищата на самата тортия в тигана. Тортията я правя на слаб огън. Обръщам я върху специалния капак за тортия или върху чиния с по-голям диаметър от този на тигана. Внимателно връщам от капака в тигана пак и отново с леки движения се закръгля и тази страна на тортията. Второто запичане на тортията от другата страна става по-бързо, за по- кратко време. След като е готова може да се консумира с бира, с вино, с допълнение някакво месо или само тортия! Да ви е сладко! Подправки по желание, още в яйцата сложих джоджен.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Тортия с аспержи
От форум:
От друг сайт: