Начало » Тестени изделия » Рецепти за Баници » рецепта Тутманик със сирене
Тутманик със сирене
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
В купа наливаме прясно мляко леко затоплено. Сипваме мая, 1 с.л. захар и 2-3 с.л. брашно. Разбъркваме и завиваме с фолио и оставяме да се активира маята за 15-20 минути. В голяма купа за замесване на тестото, разбиваме 3 яйца и 1 белтък. Прибавяме 3-4 с.л. кисело мляко, сол и олио. Прибавяме към тях активираната мая с прясно мляко. Разбъркваме и с брашно, колкото е необходимо, замесваме тесто, което завиваме и оставяме за 15 минути на стайна температура. Разделяме тестото на 4-5 топки и всяка разточваме тънко. Намазваме с четка със смесените олио, мас и масло и поръсваме сирене. Подреждаме листите един върху друг и после нарязваме заедно на няколко ленти. Всяка усукваме и подреждаме в тава на разстояние. Оставяме на топло да втаса хубаво. Намазваме тутманика със смесени жълтък и малко олио и печем на 180 градуса до златисто.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Тутманик със сирене
От форум:
От друг сайт: