Начало » Предястия » Рецепти за Топли предястия » рецепта Зеленчукови `кейкчета`
Зеленчукови `кейкчета`
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1-2 тиквички
1-2 моркова
200-300 г картофи (около 3 картофа)
50 г грах - консерва или замразен
1 глава лук - настърган
сол на вкус
сирене крема и маслини за украса
зехтин
Белим тиквичките и нарязваме на кръгчета, които посоляваме. Почистваме морковите. Картофите белим и заедно с морковите и сваряваме. В тенджерка с малко зехтин и вода задушаваме 50 г грах с 1 главичка настърган лук. Когато остане на мазнина дръпваме от котлона и смесваме с картофите и моркова - настъръгани. Посоляваме на вкус.
Малки огнеупорни купички намазваме с мазнина и покриваме дъното и стените с кръгчета тиквички, като ги застъпваме ветрилообразно. Разпределяме сместа от картофите, морковите, граха и лука. Отгоре покриваме с парченца тиквички. Поливаме с малко зехтин и запичаме кратко, до готовност на тиквичките. При сервиране обръщаме внимателно върху чиния и украсяваме с розички от крема сирене и маслинки.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Красота!
Ако желаете, може да сложите линк към Зеленчукови `кейкчета`
От форум:
От друг сайт:
Надя Недева