Сиропиран тиквеник с ядки и стафиди
Сложете настърганата тиква в тенджера заедно със захарта, подправките и водата...
Хранене | Диети | Продукти | Подправки | Витамини и минерали | Съвети и идеи | Конкурс | Класация
Личен профил РЕГИСТРИРАЙ СЕ!
Начало » Тестени изделия » Рецепти за Тиквеници
Сложете настърганата тиква в тенджера заедно със захарта, подправките и водата...
Почистваме орехите и ги смиламе с машинка, но маже и да се нареже на много ситно с нож. Режем кората на тиквата, почистваме от семките...
Взема се една кора и се поръсва с олио, отгоре поставяме втора кора и плънка. Навиват се на руло...
Изпържете тиквата с олиото и захарта. Добавете орехите и канелата. Разбъркайте..
Пресяваме брашното в голяма купа, правим кладенче и слагаме всички продукти...
Тиквеникът е вид сладка баница, на която плънката се състои от настъргана тиква и захар. Подходящ е за постно ястие на Бъдни вечер.
Тиквата се задушава с малко олио до омекването й. Добавят се канела на вкус, щипка индийско орехче и една ванилия...
Тиквата се обелва и настъргва. Взема се една кора и се потопява за малко (няколко секунди ) във вода...
реклама