Начало » Предястия » Рецепти за Студени предястия » рецепта Баба гануш
Баба гануш
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
2 патладжана
2-3 с. л. сусамов тахан
1-2 скилидки чесън
сока на 1/2 лимон
1 с. л. меласа от нар
2 с. л. зехтин
сол
Печем патладжаните във фурна. Белим ги и ги пасираме. Добавяме и останалите продукти и разбъркваме добре. По желание може да се добавят домати, смлени орехови ядки, кисело мляко.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти
Ако не сте фенове на твърдия алкохол в чист вид и обичате да експериментирате с комбинации от вкусове, плодове, сокове и алкохолни питиета, то коктейлите с водка са отличен вариант за целта.
още »
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Баба гануш
От форум:
От друг сайт: