Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пици » рецепта Калцоне с патладжан, маслини и лук
Калцоне с патладжан, маслини и лук
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за 3 броя
за тестото:
1 ч.чаша топла вода
1/3 кубче прясна мая
1 ч. лъж. сол
1 каф.лъж.захар
1 суп. лъжица олио
няколко капки оцет
1 суп. лъж.фино царевично брашно
бяло пшенично брашно колкото е необходимо за еластично тесто
продукти за плънката:
1 голям патладжан
1 глава лук
няколко маслини без костилки
черен пипер и сол на вкус
щипка лют червен пипер
щипка сух розмарин
2-3 суп. лъж. зехтин
3 суп. лъж. лютеница
1 прясно яйце
Тестото замесваме от изброените продукти. Завиваме с кърпа и оставяме да втаса.
Плънката приготвяме, като белим патладжана, посоляваме и заливаме с вода да се отдели горчивия сок. Нарязваме 1 глава лук. Отцеждаме патладжана от водата, измиваме и заедно с лука задушаваме в зехтин и малко вода до омекване. Добавяме маслините, магданоза, черен пипер, сол, лют червен пипер и розмарин. Оставяме плънката да се охлади.
Готовото втасало тесто разделяме на 3 топки и правим от всяка кръгла кора. Намазваме всяка половина с по 1 суп. лъж. лютеница, като оставяме по ръба около 1 или 2 см. Слагаме от плънката, намазваме ръбчето с яйце и прегъваме. Притискаме ръбчетата, за да се слепнат и да не изтече плънката при печене. Намазваме отгоре калцонето с разбито яйце. Печем до готовност. По желание може да сложим настърган кашкавал отгоре преди да извадим от фурната.
Още рецепти за Пици
Пица с пресни печурки и колбас
Пица с кашкавал, сирене и луканков салам
Пица с прошуто, смокини и моцарела
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти
Ако не сте фенове на твърдия алкохол в чист вид и обичате да експериментирате с комбинации от вкусове, плодове, сокове и алкохолни питиета, то коктейлите с водка са отличен вариант за целта.
още »
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Калцоне с патладжан, маслини и лук
От форум:
От друг сайт: