Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Наполеонова торта

Наполеонова торта

Разпечатай

от готварската книга на Елена Пенчева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

500 г. бутер тесто

за крема:
700 мл. пр. мляко
3 с.л. брашно
10 с.л. захар
1 яйце
1 ванилия
3 с.л. какао /използвам това на Dr Oetker/
125 г. масло

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Наполеонова торта

Разрежете тестото на квадрати с големина около 2-3 см. Застелете тава с хартия за печене и наредете квадратите. Изпечете ги в предварително загрята на около 200 градуса фурна до златисто. Извадете ги от фурната и ги оставете настрана да се поохладят.

За крема смесете всички съставки в тенджерка и ги сложете на слаб огън, при непрекъснато бъркане, до сгъстяването на крема.

В тава с подвижен ринг с големина 26 см изсипете охладените бутер квадратчета, като предварително сте ги разполовили с ръце. Може да оставите 3-4 квадрата за украса на тортата. Залейте квадратите с топлия крем и разклатете тавата хубаво, така че да навлезе крема между квадратчетата. Оставете тортата да се охлади за около 4 часа в хладилник, след което я украсете с натрошените бутер квадратчета или пък с орехи или лешници. Оставете тортата в хладилник за една нощ.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Ако не сте фенове на твърдия алкохол в чист вид и обичате да експериментирате с комбинации от вкусове, плодове, сокове и алкохолни питиета, то коктейлите с водка са отличен вариант за целта.
още »

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Наполеонова торта


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди