Начало » Зимнина » Рецепти за Туршии » рецепта Обикновена туршия - II вариант

Обикновена туршия - II вариант

Разпечатай

от готварската книга на Niki Zhelyazkova

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 кг моркови
1 зелка
2 глави карфиол
5 големи краставички
1 голяма глава целина
4 стръка и листата от целина
5-6 червени пиперки
2 кг зелени домати
сол, по 20 г на всеки литър вода

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Обикновена туршия - II вариант

Нарязваме зеленчуците, както ни харесват удобни да се хапват лесно и прилично. Това количество побрах в две кутии от сирене, пластмасови с капаци. В голяма тенджера си разтварях на части солта и я наливах върху продуктите. Водата е студена. Притискаме с чиния или каквото имаме. Затваряме кутиите и през ден или два разбъркваме с ръка или с шпатула навсякъде да втасат по-бързо и солта да навлезе във всички продукти. До десет дни туршията е готова за ядене. Не я пресичам, защото е за бърза консумация. Но в аптеките продават натриев бензоат за пресичане на туршии или зеле. Във всяка кутия се събира по 6 л вода, или по 120 г сол на кутия. Това е. Ако желаете може да се добави и дафинов лист, и черен пипер на зърна. Да ви е сладко! Налейте си една ракийка!



Още рецепти за Туршии

Рецепта за Кисело зеле за зимата Кисело зеле за зимата

Рецепта за Люти пукани чушки Люти пукани чушки

Рецепта за Пълнени камби Пълнени камби

Рецепта за Кисели моркови Кисели моркови

Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Ако не сте фенове на твърдия алкохол в чист вид и обичате да експериментирате с комбинации от вкусове, плодове, сокове и алкохолни питиета, то коктейлите с водка са отличен вариант за целта.
още »

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Обикновена туршия - II вариант


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди