Начало » Зимнина » Рецепти за Други » рецепта Сланина с праз

Сланина с праз

Разпечатай

от готварската книга на Radka Petrova

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

15 парчета тънка сланина
4 бр. праз, нарязан на ситно
кимион
черен пипер
1 килограм ситна сол
4 литра вода

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Сланина с праз

Изкисваме във вода сланината за една нощ, като се сменя водата поне три пъти. Правим саламура от едра сол и вода, поставяме сланината в саламурата - така престоява 24 часа. Изплакваме обилно с вода. Всяко парче сланина се отупва с кимион и черен пипер и се реди в голяма тенджера. Първо на дъното поставяме ситно нарязан праз, после парчета сланина, пак ситно нарязан праз, пак сланина и накрая се полива с врящия сироп от 1 килограм ситна сол и 4 литра вода. Така  престоява  15  дни,  изцежда  се  от  соления  сироп  и  се  слага  в  торбички  във  фризер.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Ако не сте фенове на твърдия алкохол в чист вид и обичате да експериментирате с комбинации от вкусове, плодове, сокове и алкохолни питиета, то коктейлите с водка са отличен вариант за целта.
още »

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Сланина с праз


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди