Начало » Десерти » Рецепти за Баклави » рецепта Баклава с плънка
Баклава с плънка
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 пакет кори за баница
5 яйца
2 ванилии
1 бакпулвер
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. нарязани орехови ядки
2 ч.ч. брашно
За сиропа:
2 ч.ч. вода
2 ч.ч. захар
Яйцата се разбиват със захарта, добавят се ванилиите, брашното, смесено с бакпулвера и накрая ореховите ядки. В намазана с олио тава се подреждат половината от корите за баница, след това върху тях се сипва сместа и се покрива с останалите кори. Пече се на 200 градуса. Когато изстине се сиропира с горещия сироп.
Още рецепти за Баклави
Датски сладкиш с кафява захар - Брунсвигер
Мусака с грах, печурки и картофи
Кюфтенца с гречка, моркови и лук
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти
Ако не сте фенове на твърдия алкохол в чист вид и обичате да експериментирате с комбинации от вкусове, плодове, сокове и алкохолни питиета, то коктейлите с водка са отличен вариант за целта.
още »
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Намалих захарта в сиропа на 1 чаша и овеличих водата на 2 и 1/2 чаша.Вътре сложих канела.Направих го вторият път с канела.Смятам че така е по вкусна защото на орехите ходи канела 2 ч.л.
Много вкусно!
Ако желаете, може да сложите линк към Баклава с плънка
От форум:
От друг сайт:
Peti A