Начало » Тестени изделия » Рецепти за Баници » рецепта Баница на два реда

Баница на два реда

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 пакет кори за баница
5 яйца
300 г. сирене
1 кофичка кисело мляко
125 г. масло
олио за намазване на тавата

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Баница на два реда

Вадим една кръгла, голяма тава и я мажем с олио по дъното и стените. Взимаме една кора и я набръчкваме. После се набира следваща, слага се до другата и така докато свършат. Трябва да се покрие цялата тава. Разтапяме маслото и поливаме част от него отгоре. Натрошаваме сиренето и напръскваме отгоре. На втори ред набираме кора, до нея следваща и пак друга. Т.е. прави се втори ред. Заливаме с другата половина масло и пак напръскваме със сирене. В купичка разбиваме яйцата и киселото мляко и изливаме върху баницата. Печем в загрята на 180 градуса фурна до готовност. Когато се изпече баницата я покриваме с кърпа. После режем на квадрати и хапваме още топла.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Ако не сте фенове на твърдия алкохол в чист вид и обичате да експериментирате с комбинации от вкусове, плодове, сокове и алкохолни питиета, то коктейлите с водка са отличен вариант за целта.
още »

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Баница на два реда


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди