Начало » Сосове и гарнитури » Рецепти за Сосове » рецепта Гъбено-винен сос

Гъбено-винен сос

Разпечатай

от готварската книга на Анелия Терзиева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

150 гр.гъби (манатарки или др.)
3-4 парчета топено сирене
1 каф.чашка бяло вино
1 чаена чаша прясно мляко
сол
черен пипер
2 равни суп.лъжици брашно
малко масло за запържване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Гъбено-винен сос

Запържваме гъбите в маслото. Добавя брашното с енергично бъркане и постепенно добавяме виното. След като кипне добавяме и прясното мляко. Оставяме още 2-3 мин. след което добавяме и топеното сирене. Разбъркваме и след като то се разтопи сваляме соса от котлона. Можем да оставим така или да пасираме соса, ако са останали бучки от топеното сирене или не желаем да се усещат парченцата гъби. Добавяме сол и черен пипер на вкус. Поднасяме с месни ястия.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Супер изглежда - ще пробвам!



Ако желаете, може да сложите линк към Гъбено-винен сос


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама