Сос Бешамел без яйца
Чудесен сос подходящ за всякакви меса и зеленчуци
Хранене | Диети | Продукти | Подправки | Витамини и минерали | Съвети и идеи | Конкурс | Класация
Личен профил РЕГИСТРИРАЙ СЕ!
Начало » Сосове и гарнитури » Рецепти за Сосове
Почистваме пипера от семките и дръжките и го изпичаме на чушкопека. Слагаме пипера в тенджарка да се задуши...
Рецептата е на Джейми Оливър. Поместена е в една от неговите книги. Рецептата е под името Френски дресинг.
В малка купа слагаме зехтина, меда, горчицата, соевия сос и разбиваме с вилица докато се получи гъста кафява каша...
В подходяща купа се слагат скълцания чесън, млякото, майонезата, олиото, копъра и солта...
Загрява се олиото, докато започне да пращи и към него се добавя бульона или подправката...
В блендер смесете сиренето, изварата, киселото мляко, зехтина и подправките...
В загрят сух тиган запечете орехите. Натрошете ги още докато са топли. Накълцайте на ситни кубчета шпековия салам и чушките...
Лукът се нарязва на ситно и се слага да заври във водата заедно с подправките, оцетът и меда...
Изпичаме чушките и патладжаните. Белим от люспите и почистваме семената на пиперките...
Лукът се нарязва едро и се задушава в олио и вода. Доматите се настъргват с ренде и се прибавят към задушения лук...
Скилидките чесън се обелват, счукват и се слагат в купа, поръсват се с щипка сол и счуканият чесън започва да се бърка енергично с вилица...
Чусен homemade сос песто, който става за всякакви салатки, всички видове паста и е много подходящ за мариноване на пилешко месо.
реклама