Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Кодрит кадир

Кодрит кадир

Разпечатай

от готварската книга на Надя Недева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

За карамела:
5 с.л. захар

За крем карамела:
6 яйца
900 мл. прясно мляко
200 гр. захар
1 ванилия

За блата:
1 яйце
100 мл. прясно мляко
100 гр. захар
100 гр. брашно
1 ч.л. бакпулвер
2.с.л. какао

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Кодрит кадир

Захарта се карамелизира във формата, и се оставя да изстине хубаво. Яйцата се разбиват със захарта, добавят се прясното мляко и ванилията. Яйчената смес се изсипва върху хубаво изстиналия карамел, след това на тънка струя се добавя тестото. Пече се на водна баня около 50 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса. Изчаква се да изстине, поставя се в хладилник за едно денонощие.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Как да почистим петната в кухнята

Как да почистим петната в кухнята

Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна

Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна

Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (2)


Аватар17 Март 2012
Radka Petrova
Много вкусен сладкиш, ще пусна снимки на моето изобретение от миналата година. Стана невероятно, но за мен остана само една вилица да го опитам. Аз го бях открила със заглавие: Арабска торта с крем карамел, но в продуктите няма изменение. Заслужава си и другите да го опитат.
Аватар08 Февруари 2012
Нина Райчева
Свекърва ми приготвя този десерт и е много, много вкусен. Не знаех, че се казва така, но всъщност само вкусът има значение :)



Ако желаете, може да сложите линк към Кодрит кадир


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди