Начало » Десерти » Рецепти за Кексове » рецепта Козуначен кекс със захарни перлички, орехи и стафиди

Козуначен кекс със захарни перлички, орехи и стафиди

Разпечатай

от готварската книга на tony marinov

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

яйца - 3 бр.
захар - 1 и 1/2 ч.ч.
олио - 1/3 ч.ч.
прясно мляко - 200 мл
мая - 7 г суха
брашно - 3 и 1/2 ч.ч.
вода – ½ с.л + 3 с.л захар-за перличките
орехи - 1 ч.ч.
есенция лимон - 1 бр.
стафиди – 1 пакетче

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Козуначен кекс със захарни перлички, орехи и стафиди

Маята се смесва с топлото мляко и една чаена лъжичка от захарта и 3 с.л брашно. Оставя се за кратко да се активира. Яйцата се разбиват със захарта, олиото и маята с млякото. Добавят се есенцията и пресятото брашно. Към сместа се сипват смлените ореховите ядки и стафидите по 2/3 от количествата им, като се оставя малко от тях за посипване отгоре на кекса. Сместа се прехвърля в тава намазнена и набрашнена или в 2 продълговати форми за кекс. Кексът се оставя 25 минути да втаса. Отгоре се посипват останалите орехови ядки, стафиди и захарните перлички. Захарни перлички се правят като се смеси ½ с.л вода и 3 с.л захар и се разбърка. Става бяла кашичка. Тя се изсипва в решетъчна лъжица с дупки и се притиска отгоре с друга лъжичка супена например така че отдолу от дупчиците да падат перличките. Прави се директно върху сладкиша като лъжицата се придвижва така, че те да падат равномерно върху сладкиша. Козуначеният кекс се пече на 180 градуса за 40-45 минути.



Още рецепти за Кексове

Рецепта за Кекс Калина Кекс Калина

Рецепта за Кекс пухкавелко Кекс пухкавелко

Рецепта за Морковен кекс Морковен кекс

Рецепта за Надупчен кекс Надупчен кекс

Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?

Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?

Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »

Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики

Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики

Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »

Освежаващи коктейли с кафе за лятото

Освежаващи коктейли с кафе за лятото

Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Козуначен кекс със захарни перлички, орехи и стафиди


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама