Начало » Тестени изделия » Рецепти за Паста » рецепта Лазаня с кайма
Лазаня с кайма
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
500 г кайма
1 глава лук
1 морков
2 скилидки чесън
2 ч.л. олио
1 консерва нарязани домати
2 с.л. доматено пюре
1 ч.л. сол
250-300 г. кори за лазаня
Сос с кашкавал:
1 ч.ч. заквасена сметана
2 яйца
150 мл прясно мляко
100 г. настърган кашкавал
Нарязаните лук, моркови и чесън се запържват за няколко минути в тиган със сгорещеното олио като се бърка непрекъснато. Добавя се каймата и се омесва всичко. Когато каймата се позапържи (придобие сивкав цвят) добавете доматите и доматеното пюре и солта. Оставете да поври 20 минути като разбърквате от време на време да не загори.
През това време разбийте заквасената сметана, млякото и яйцата в купа. Добавете половината от кашкавала, като непрекъснато бъркате.
Намажете съда за лазаня с олио или масло и покрийте дъното с кори. Добавете слой от месния сос, после от соса с кашкавал. Сложете нова кора за лазаня и отново по един пласт от сосовете. Най-горният пласт трябва да бъде от соса с кашкавал. Отгоре поръсете с останалия кашкавал. Печете лазанята при 180-200 градуса около 30-40 минути.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Лазаня с кайма
От форум:
От друг сайт: