Начало » Сосове и гарнитури » Рецепти за Гарнитури » рецепта Лъжлив хайвер
Лъжлив хайвер
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
½ ч.ч пшеничен грис
2 ч.ч вода
1 глава лук
сокът на ½ лимон
сол на вкус
черен пипер на вкус
1 яйце
110 мл. олио
¼ ч.л сол
¼ ч.л. лимонтозу
Слагаме 110 мл. олио в мерителен съд. Прибавяме 1 яйце и ¼ ч.л сол и ¼ ч.л лимотозу. Правим майонезата с пасотор. След сгъстяване на майонезата я покриваме с фолио и слагаме в хладилника да стегне. Слагаме в малка тенджера на котлона 2 ч.ч вода и като заври прибавяме ½ ч.ч пшеничен грис. Бъркаме непрекъснато. Сваляме от котлона като почне да прави балончета. Слагаме настрана да изстине и го бъркаме често, за да не хване коричка. Бъркаме, става гладък и не много гъст. Настъргваме на ренде 1 глава кромид лук. След като изстине гриса слагаме лука и сока на ½ лимон. Прибавяме и домашно направената майонеза. Подправяме на вкус със сол и черен пипер. Разбъркваме енергично. Слагаме в купа и прибираме в хладилника. Сервираме в чинии или купичка като разядка.
Още рецепти за Гарнитури
Салата с броколи, карфиол и моркови
Наденица с къдрави пържени картофи - за ничинаещи
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Лъжлив хайвер
От форум:
От друг сайт:
Веселина Великова