Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо » рецепта Постни зелеви сарми в гювеч
Постни зелеви сарми в гювеч

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 кисела зелка
1 ч.ч. ориз
300 г гъби
2 стръка праз
сол
1/2 ч.ч. олио
сух магданоз
чубрица
В сгорещено олио изпържете нарязания праз, измитите и нарязани гъби. Прибавете измитият ориз и пържете, като непрекъснато бъркате. Добавете подправките и солта. С охладената смес навийте сармите /в зелев лист, сложете 1 супена лъжица от сместа/.
Наредете сармите в гювеч и долейте с хладка вода. Покрийте добре сармите с вода, сложете малка чинийка да ги затисните. Печете във фурна до готовност. Преди да сервирате, наредете в тавичка сармите, поръсете ги с червен пипер и олио и запечете отново.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Може да добавите и от зелевия сок, вместо само вода.
Много ги обичам !
Ако желаете, може да сложите линк към Постни зелеви сарми в гювеч
От форум:
От друг сайт:
Мима Фортунова