Начало » Тестени изделия » Рецепти за Баници » рецепта Родопски тайни - пататник
Родопски тайни - пататник
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 500 гр картофи
5 с.л. олио
1 к.ч. прясно мляко
2 яйца
200 гр. сирене
1 глава лук
5 бр. кори за баница
сол
150 гр.настърган кашкавал
Обелете картофите и лука и ги настържете. Към тях прибавете яйцата, натрошеното сирене, прясното мляко, олиото, сол на вкус.
Намажете тавата за печене обилно с мазнина. Сложете трите кори за баница. Разстелете равномерно плънката и отгоре сложете другите 2 кори. Изпечете пататника в умерена фурна. Преди да извадите готовия пататник, поръсете с настърган кашкавал. Изпечете до златисто.
Още рецепти за Баници
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Родопски тайни - пататник
От форум:
От друг сайт:
Марияна Желева