Начало » Тестени изделия » Рецепти за Соленки » рецепта Соленки

Соленки

Разпечатай

от готварската книга на Az-gotvia .bg

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

250 гр. краве масло
250 гр. сирене
300 гр. брашно
1 яйце за намазване
ким, ленено семе

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Соленки

Краве маслото се оставя да омекне и се разбива добре. Прибавят се настърганото сирене и брашното. Замесва се тестото. Разточва се кора с дебелина 1/2 см. Режат се лентички или фигурки. Намазват се с разбито яйце, по желание се поръсват с ким или ленено семе. Пекат се в предварително загрята фурна докато порозовеят.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (2)


Аватар07 Декември 2011
Az-gotvia .bg
За тази рецепта наистина пропуснах да напиша градусите - пекох ги при 180-200 градуса около 13-15 минути в по-долната част на печката. Лесно се познава кога са готови, започват да порозовяват.
Аватар07 Декември 2011
Brialei Braun
Въпрос: На колко °C и колко дълго др. пекат соленките?



Ако желаете, може да сложите линк към Соленки


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама