Домашни хрупки
Познати като “кубчета от хляб със шарена сол”, “крутони”, “кубети” или напоследък просто “хрупки”, те са подходящо допълнение към галерия от основни ястия.
Хранене | Диети | Продукти | Подправки | Витамини и минерали | Съвети и идеи | Конкурс | Класация
Личен профил РЕГИСТРИРАЙ СЕ!
Начало » Тестени изделия » Рецепти за Соленки
Познати като “кубчета от хляб със шарена сол”, “крутони”, “кубети” или напоследък просто “хрупки”, те са подходящо допълнение към галерия от основни ястия.
Пресяваме брашното със сито. Правим кладенче по средата и вътре слагаме 1 жълтък...
Слагаме в киселото мляко бакпулвера, содата и оцета. Разбъркваме добре. Към тях добавяме олиото...
В купа се разбиват яйцата, млякото, содата и олиото. Настъргва се сирене или кашкавал...
От изброените продукти замесете маслено тесто (не прекалявайте с месенето, за да не стане твърдо тестото)....
От изброените продукти замесете маслено тесто. Оставете го за 20 мин. на студено...
Корите се нарязват на квадратчета. Краставиците и колбасът се нарязват на кубчета...
Сиренето се намачква и заедно с всички останали продукти се замесва средно меко тесто...
От изброените продукти замесете меко тесто. Оставете го за около 20 мин. да си почине...
От свинската мас, киселото мляко и брашното с бакпулвера се замесва средно твърдо тесто...
За приготвяне на тестото първо разтворете маята в половината прясно мляко...
За приготвяне на тестото първо разтворете маята в половината прясно мляко...
От изброените продукти без жълтъка и подправките се замесва меко тесто. Разточват се кори...
реклама