Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със заешко месо » рецепта Великденски заек
Великденски заек
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 заек (около 2-3 кг)
1 ч.ч. ориз
500 гр. гъби
3 моркова
1 ч.ч. бира
шепа орехови ядки
пресен копър
пресен джоджен
пресен лук
черен пипер
2 гъбени бульона
сол
червен пипер
олио
Приготвяме плънката по следния начин: Нарязваме на ситно пресния лук и го запържваме с малко олио. Добавяме ориза, доливаме вода и го оставяме на бавен огън за около 5-6 минути. Добавяме 300 гр. гъби, нарязани на ситно и орехите - на малки парченца. Слагаме един бульон, червен пипер, черен пипер и сол - на вкус. След като и гъбите и ориза станат готови добавяме нарязани на ситно копър и джоджен. Бъркаме докато водата изври съвсем. Пълним зайчето с плънката и зашиваме. Нарязваме морковите на кръгчета, а останалите гъби на едро.
На дъното на гювеч сипваме олио. Поставяме заека в гювеча и около него слагаме морковите и гъбите. Поливаме с чаша бира. Слагаме още един бульон, черен пипер и малко от пресните подправки. Доливаме 2-3 ч.ч. вода, така че да водата да покрие до половината заека. Слагаме в студената фурна и я включваме на 250 градуса. Печем за около 2 часа, като периодично отваряме и поливаме заека от соса. Последните 10 минути махаме капака на гювеча и оставяме да хване коричка.
Още рецепти за Ястия със заешко месо
Паниран заек с рулца от тиквички, пълнени с катък, чесън и копър
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Страхотна вкусотия!
Ако желаете, може да сложите линк към Великденски заек
От форум:
От друг сайт:
Момчил Попов