Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със заешко месо » рецепта Великденски заек
Великденски заек

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 заек (около 2-3 кг)
1 ч.ч. ориз
500 гр. гъби
3 моркова
1 ч.ч. бира
шепа орехови ядки
пресен копър
пресен джоджен
пресен лук
черен пипер
2 гъбени бульона
сол
червен пипер
олио
Приготвяме плънката по следния начин: Нарязваме на ситно пресния лук и го запържваме с малко олио. Добавяме ориза, доливаме вода и го оставяме на бавен огън за около 5-6 минути. Добавяме 300 гр. гъби, нарязани на ситно и орехите - на малки парченца. Слагаме един бульон, червен пипер, черен пипер и сол - на вкус. След като и гъбите и ориза станат готови добавяме нарязани на ситно копър и джоджен. Бъркаме докато водата изври съвсем. Пълним зайчето с плънката и зашиваме. Нарязваме морковите на кръгчета, а останалите гъби на едро.
На дъното на гювеч сипваме олио. Поставяме заека в гювеча и около него слагаме морковите и гъбите. Поливаме с чаша бира. Слагаме още един бульон, черен пипер и малко от пресните подправки. Доливаме 2-3 ч.ч. вода, така че да водата да покрие до половината заека. Слагаме в студената фурна и я включваме на 250 градуса. Печем за около 2 часа, като периодично отваряме и поливаме заека от соса. Последните 10 минути махаме капака на гювеча и оставяме да хване коричка.
Още рецепти за Ястия със заешко месо
Паниран заек с рулца от тиквички, пълнени с катък, чесън и копър
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Страхотна вкусотия!
Ако желаете, може да сложите линк към Великденски заек
От форум:
От друг сайт:
Момчил Попов