Начало » Десерти » Рецепти за Дребни сладки » рецепта Захаринки
Захаринки

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
около 700 гр. брашно
1/2 ч.ч. захар
250 мл. прясно мляко
2 яйца
3 с.л. свинска мас
1/2 с.л. сода бикарбонат
2 с.л. кисело мляко
захар за овалване
Разбийте прясното мляко с яйцата. Добавете киселото мляко и содата. Направете кладенче от брашното. Изсипете сместа, добавете размекнатата мас и захарта. Замесете меко тесто. Ако е необходимо прибавете още брашно. Направете фитилчета и ги потопете в захар. Изпечете в гореща фурна.
Още рецепти за Дребни сладки
Коледни джинджифилови линцер бисквитки с формата на звезда с шоколадов сос
Сладки елхички от бисквити и шоколадови мидички
Напукани сладки за Коледа и Нова година
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Захаринките са ми спомен от детството.
Ако желаете, може да сложите линк към Захаринки
От форум:
От друг сайт:
Galya Vulcheva