Начало » Десерти » Рецепти за Дребни сладки » рецепта Кокоски

Кокоски

Разпечатай

от готварската книга на Елена Пенчева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

200 гр. кокосови стърготини
2 яйца
200 гр. (3/4 ч.ч.) захар
4 с.л. олио
30 гр. краве масло
80 мл. прясно мляко

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Кокоски

Разбивате яйцата със захарта, като бъркате с телена бъркалка. Добавяте олиото и разтопеното масло, след това прясното мляко (може да добавите и ванилия). След това прибавяте и кокосовите стърготини. Разбърквате всичко добре и оставяте за около 10-15 минути да набъбнат стърготините. Оформяте топчета и ги поставяте върху тава, предварително покрита с хартия за печене. Сладките се пекат във загрята предварително фурна на 150 градуса за около 25 минути (или до златисто). Още след като ги извадите от фурната ги отделете от тавата.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Ако не сте фенове на твърдия алкохол в чист вид и обичате да експериментирате с комбинации от вкусове, плодове, сокове и алкохолни питиета, то коктейлите с водка са отличен вариант за целта.
още »

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Кокоски


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди