Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със свинско месо » рецепта Нахут с испанско чорисо и кокали
Нахут с испанско чорисо и кокали

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
Нахутът накисвам 12 - 16 часа преди готвенето. Сменям водата няколко пъти по време на накисването. Измивам го и сипвам в тенджерата под налягане. Добавям ситно нарязания лук, морков и пиперка. Слагам солта и джоджена. Кокалите са предварително отпенени, слагам и тях към ястието. Добавям и чорисото. Доливам топла вода до средата на тенджерата. Оставям да заври леко и затварям с капака. Засичам за време на готвене след като започне сигнала , че налягането е достатъчно в тенджерата. Намалявам огъня на среден до слаб. И оставям яденето да се готви така поне 20- 25 минути. След охлаждане на тенджерата отварям и добавям доматено пюре и ако е необходимо досгъстявам с брашно със студена вода. Накрая малко преди сваляне поръсвам отново с малко джоджен.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Нахут с испанско чорисо и кокали
От форум:
От друг сайт: