Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Розички
Розички
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. вода
3 с.л. олио
2 яйца
1 с.л. сол
2 с.л. захар
кубче мая
1 кг брашно
за плънката:
маргарин
сирене
шарена сол
В купа се забъркват всички продукти без брашното, изчаква се маята да се разтвори. След това постепенно се добавя брашното като се бърка, докато се получи меко тесто. Разделя се готовото тесто в торбичка и се изчаква да втаса /около 2 часа на топло/. Втасалото тесто разделяме на 3 части, разточва се и се маже с предварително направената плънка. Навива се на руло, реже се на равни парчета и се нареждат в тавата. Оставят се в затоплена фурна за около 15 мин. и се пекат на 180 градуса.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти
Ако не сте фенове на твърдия алкохол в чист вид и обичате да експериментирате с комбинации от вкусове, плодове, сокове и алкохолни питиета, то коктейлите с водка са отличен вариант за целта.
още »
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Розички
От форум:
От друг сайт: