Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Тутманик - `охлювчета`
Тутманик - `охлювчета`
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за тестото:
2 бр.яйца
1 ч.ч. прясно мляко
3 с.л. олио
1 кубче мая
1 с.л.сол
1 с.л.захар
брашно колкото поеме за меко тесто /около 1 кг./
за плънката:
2 бр.яйца
200 гр.сирене
за намазване:
1 ч.ч. свинска мас
В хладко мляко разтворете маята. Прибавете солта, захарта и малко брашно. Разбъркайте и оставете да втаса. Пресейте брашното в купа. Направете кладенче, изсипете бухналата мая. Прибавете яйцата /отделете единия жълтък за намазване/, олиото. Замесете меко тесто и оставете да втаса.
Направете плънка, като разбиете яйцата със сиренето. Разделете втасалото тесто на 4 топки. Разточете кори, намажете с плънката и с маста. Навийте на руло и нарежете на парчета. Обърнете парчетата така, че да приличат на охлювчета и ги наредете в подмазана и топла тава. Намажете с разбит жълтък. Сложете още малко от маста отгоре. Оставете да втаса 10 мин. Изпечете до готовност.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Тутманик - `охлювчета`
От форум:
От друг сайт: