Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с агнешко » рецепта Агнешки език с ориз
Агнешки език с ориз
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
сол
джоджен
черен пипер
кимион - млян и на зърна
дафинов лист
В тенджера под налягане сварявам агнешките езици. Предварително ги отпенвам. Обелвам ги. В друга тенджера през това време си задушавам на полумесеци нарязаният лук, добавям към него измитият и отцеден ориз, разбърквам няколко пъти и след няколко минути бъркане добавям от бульона. Добавям към ориза и подправките и солта. Съотношението ориз и вода е 1:4. В тавата сипвам сместа от лука и ориза, разпределям езиците върху нея и доливам от бульона в съотношението, което горе съм указала: 1:4. Поръсвам още малко с черен пипер, джоджен и сол. Слагам в силно загрята фурна и готвя без фолио до поемане на бульона от ориза. Отнема около час, зависи от фурната, в която печете. Става много вкусно!
Още рецепти за Ястия с агнешко
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Агнешки език с ориз
От форум:
От друг сайт: