Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с агнешко » рецепта Агнешки езици със заливка
Агнешки езици със заливка
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
В студена вода препенваме езиците. След като са отпенени им добавяме лука, цяла глава, леко цепната, дафиновият лист, бахара и черният пипер зърна, сол. Затваряме тенджерата под налягане и след набиране на налягането засичаме 25 минути. Охлаждаме тенджерата, пускаме ги в студена вода и обелваме езиците. Обезкостяваме ги, защото имат множество ситни костици. Нареждаме ги в тава с парченца краве масло върху всеки от тях. Запичаме ги така за няколко минути. След това си правим заливка в купа от: 1,5 с.л. брашно, част от бульона и сметана. Добавяме леко сол и черен млян пипер. Разбъркваме добре и заливаме върху езиците в тавата. Отново ги допичаме за сгъстяване на соса.
Още рецепти за Ястия с агнешко
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Агнешки езици със заливка
От форум:
От друг сайт: