Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с агнешко » рецепта Агнешки езици със заливка

Агнешки езици със заливка

Разпечатай

от готварската книга на Niki Zhelyazkova

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

4 или 6 агнешки езици
1 глава стар лук
дафинов лист
бахар
5-6 зърна черен пипер
сол
200 мл сметана за готвене
1,5 с.л. брашно

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Агнешки езици със заливка

В студена вода препенваме езиците. След като са отпенени им добавяме лука, цяла глава, леко цепната, дафиновият лист, бахара и черният пипер зърна, сол. Затваряме тенджерата под налягане и след набиране на налягането засичаме 25 минути. Охлаждаме тенджерата, пускаме ги в студена вода и обелваме езиците. Обезкостяваме ги, защото имат множество ситни костици. Нареждаме ги в тава с парченца краве масло върху всеки от тях. Запичаме ги така за няколко минути. След това си правим заливка в купа от: 1,5 с.л. брашно, част от бульона и сметана. Добавяме леко сол и черен млян пипер. Разбъркваме добре и заливаме върху езиците в тавата. Отново ги допичаме за сгъстяване на соса.



Още рецепти за Ястия с агнешко

Рецепта за Агнешки език с ориз Агнешки език с ориз

Рецепта за Агнешко със спанак Агнешко със спанак

Рецепта за Дроб сарма Дроб сарма

Рецепта за Картофи с агнешко и подправки Картофи с агнешко и подправки

Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Как да почистим петната в кухнята

Как да почистим петната в кухнята

Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна

Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна

Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Агнешки езици със заливка


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди