Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Еклери с шоколадова глазура и фъстъчен крокант
Еклери с шоколадова глазура и фъстъчен крокант

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за пареното тесто:
125 мл. вода
125 мл. прясно мляко
120 гр. масло
150 гр. брашно
1 ч.л. захар
1/2 ч.л. сол
4-5 яйца
щипка бакпулвер
за крема:
1 пакет крем ванилия без варене на "Д-р Йоткер"
450 мл. прясно мляко
250 гр. заквасена сметана
за глазурата:
100 гр. шоколад
1 с.л. олио
1 с.л. масло
фъстъчен крокант
Загрейте в тенджера водата, млякото и маслото. Добавете захарта и солта. След като сместа заври, издърпайте настрана и изсипете наведнъж брашното. Бъркайте с дървена лъжица, докато стане гладка и хомогенна смес. Охладете за кратко. Прибавете яйцата едно по едно при непрекъснато бъркане. Накрая прибавете бакпулвера.
Шприцовайте еклерите в тава с незалепващо дъно. Изпечете ги до златисто в силно сгорещена фурна.
Кремът разбийте по указания на пакета начин. Прибавете сметана и продължете да биете с миксер до хомогенна смес.
Разтопете шоколада на водна баня, заедно с олиото и маслото. Разрежете охладените еклери по средата и напълнете с крем. Отгоре поръсете с шоколадова глазура и фъстъчен крокант.
Още рецепти за Други десерти
Скони с шоколад - English Scones
Еклери с крем с портокалови корички и розова глазура
Мъфини с малини, къпини, касис и боровинки
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Еклери с шоколадова глазура и фъстъчен крокант
От форум:
От друг сайт:
Надя Недева