Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Кокосова домашна торта
Кокосова домашна торта

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за сиропа:
1 ч.чаша захар
1 ч.чаша вода
125 гр.масло (малко пакетче)
за крема:
1 литър прясно мляко
140 гр.захар за крема
3 с.л. пудра захар
1 голяма коф.заквасена сметана (400 гр.)
1 пакет крем (за бисквитена торта)
2 пакетчета кокосови стърготини
1 шоколад за шоколадова глазура
1 ванилия
1 пакет готови блатове за торта
орехи
В подходящ съд се слага чашата захар и когато се карамелизира се добавя и водата, малко след това и маслото, но от него оставяме около една супена лъжица за шоколадовата глазура. Ври около 10 минути и се оставя да изстине.
Кремът се приготвя по указанията на пакета с 1 литър мляко и той се оставя да изстине. В купа се разбъркват заквасената сметана и пудрата захар, прибавя се към нея 1 ванилия. Изстиналият крем и сметаната се сливат в един по-голям съд и се разбърква, като по желание можете да оставите една част от крема за най-горния слой на тортата.
Слага се първият блат и се сиропира обилно, поръсва се с орехи и се намазва обилно с крема. Поръсва се с кокосови стърготини на око. Вторият блат по същия начин, а третия ако сте оставили от крема за най-отгоре. Поръсва се с кокосови стърготини и по желание се прави шоколадова заливка, като се слага шоколадът на водна баня да се разтопи, а след това и остатъка от масло.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Вкусно!
Ако желаете, може да сложите линк към Кокосова домашна торта
От форум:
От друг сайт:
Диана Димитрова