Начало » Зимнина » Рецепти за Туршии » рецепта Обикновена туршия - II вариант
Обикновена туршия - II вариант

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
Нарязваме зеленчуците, както ни харесват удобни да се хапват лесно и прилично. Това количество побрах в две кутии от сирене, пластмасови с капаци. В голяма тенджера си разтварях на части солта и я наливах върху продуктите. Водата е студена. Притискаме с чиния или каквото имаме. Затваряме кутиите и през ден или два разбъркваме с ръка или с шпатула навсякъде да втасат по-бързо и солта да навлезе във всички продукти. До десет дни туршията е готова за ядене. Не я пресичам, защото е за бърза консумация. Но в аптеките продават натриев бензоат за пресичане на туршии или зеле. Във всяка кутия се събира по 6 л вода, или по 120 г сол на кутия. Това е. Ако желаете може да се добави и дафинов лист, и черен пипер на зърна. Да ви е сладко! Налейте си една ракийка!
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Обикновена туршия - II вариант
От форум:
От друг сайт: