Обикновена туршия - II вариант
Зеленчуци по избор. Аз сложих карфиол, зеле, краставички, моркови, зелени домати, целина глава и листа със стъблото.
Хранене | Диети | Продукти | Подправки | Витамини и минерали | Съвети и идеи | Конкурс | Класация
Личен профил РЕГИСТРИРАЙ СЕ!
Начало » Зимнина » Рецепти за Туршии
Зеленчуци по избор. Аз сложих карфиол, зеле, краставички, моркови, зелени домати, целина глава и листа със стъблото.
Камбите се измиват и се почистват от дръжките и семките, след което се слагат за 2 минути...
Почистваме морковите и ги измиваме. Нареждаме ги плътно в буркан от 3 л. В тенджера...
Почистете корнишоните. Надупчете ги с игла. Сложете ги в бидона. Почистете чесъна...
Измиваме си буркана. На дъното му слагаме сол и захар по 1 с.л. Нарязваме предварително лука...
Измивате всички зеленчуци. Почистваме лука и го белим. Пиперките ги почистваме от семки и дръжки...
Махаме на пипера дръжките и семките. Опичаме го в чушкопек или на тенекия. Обелваме го от люспите...
Всички продукти редим цели в буркана. Първо слагаме на дъното на буркана патладжана...
От продуктите (без олио и черен пипер) се прави марината, която се слага да заври. Чушките се почистват...
В буркан се слагат нарязани зеленчуците - карфиолът, морковите, камбите, целината...
Съставките за марината се смесват в тенджера и се слагат на котлон да заврят. Чушките се измиват...
Почистваме и измиваме зеленчуците. Нарязваме морковите, зелето на розички, а зелените домати надупчваме с вилица...
реклама