Начало » Зимнина » Рецепти за Туршии » рецепта Пълнени камби
Пълнени камби

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1.5 кг камби
5 бр. моркови
1 зеле
1 връзка целина
копър - 1 - 2 стръка, може и сух
1 ч.ч. оцет
2/3 ч.ч. олио
2 с.л. морска сол
1 с.л. черен пипер
1/3 ч.ч. вода
2 с.л мед
Камбите се измиват и се почистват от дръжките и семките, след което се слагат за 2 минути в кипящата марината, направена от сместа от оцета, олиото, солта, черния пипер, водата и меда. Камбите се изваждат и се оставят да изстинат.
Нарежете зелето на ситно и настържете морковите. Посолява се леко и се разбърква. С готовата смес се пълнят камбите с лъжица. Подреждат се плътно в буркан и се редят листата целина. Отгоре се заливат с маринатата. Затварят и се добре и се обръщат през няколко дни.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Пълнени камби
От форум:
От друг сайт: