Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Печени ябълки на парченца

Печени ябълки на парченца

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

10 ябълки
2 с.л масло
7 с.л мед
½ ч.ч  вода
2 ч.л канела
2 ч.л коняк

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Печени ябълки на парченца

Взимаме ябълките и ги обелваме от кората и семките. Нарязваме ги на големи парченца. Парченцата се слагат на два реда в тава. Отгоре върху ябълките равномерно разпределяме 2 с.л масло. По същия начин навсякъде за сладост слагаме 6 с.л мед отгоре. След това прибавяме канела за вкус и аромат на ябълките. Поръсваме с 2 с.л коняк. Наливаме ½ ч.ч вода най – накрая. Печем парчетата ябълки на 200 градуса до пълното им изпичане. Ще пуснат допълнително сок, леко ще порозовеят и ще омекнат. След като станат готови ги вадим и мажем да сервираме в купичка като десерт.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Печени ябълки на парченца


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама