Начало » Десерти » Рецепти за Кексове » рецепта Шоколадов маскарпоне чийзкейк
Шоколадов маскарпоне чийзкейк
![](https://www.az-gotvia.bg/pics/big_shokoladov-mascarpone-cheesecake_snimka_1.jpg)
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
За блата:
60 г. какаови бисквити
30 г. краве масло
100 г. лешници
За крема:
100 г. натурален шоколад
250 г. сирене маскарпоне
250 г. крема сирене
2 големи яйца
80 г. тъмнокафява захар
За глазурата:
50 г. натурален шоколад
30-40 мл. прясно мляко
Бисквитите се смилат или натрошават и се размесват с разтопеното краве масло. В тавичка се запичат лешниците, докато станат златисто кафеникави. Половината лешници се счукват и се прибавят към бисквитите. Сместа се слага на дъното на форма с диаметър 18 см (аз нямам такава и ползвах 26 см-ова, но сложих още 3-4 бисквити и малко масло). Сместа се притиска добре и се пече при 150 градуса около 15 минути. Докато блатът се пече се приготвя крема.С миксер се разбиват на пухкав крем маскарпонето и крема сиренето. Прибавят се едно по едно яйцата и захарта и отново всичко се разбива. В микровълнова печка (или на водна баня) се разтопява шоколада. Когато поизстине малко се изсипва при останалите продукти и се бърка с дървена лъжица до получаването на хомогенна смес. Добавят се и останалите лешници.
Когато е готов блата се оставя да се охлади и тогава се слага отгоре крема. Връща се във фурната при 150 градуса и се пече около час и петнадесет минути. По време на печенето доста бухва, затова формата трябва да е по-висока. След като се охлади кейкът спада. Когато е изстинал напълно, сложете глазурата, приготвена по следния начин: Шоколадът се разтопява в микровълнова фурна (или на водна баня) и към него се прибавя по малко от млякото, докато се получи необходимата гъстота. Млякото и шоколадът трябва да са с еднаква температура, за да не се пресекат.
Отгоре украсете по желание с фигурки от марципан и за празник кейкът може да замени тортата.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
![Аватар](/img/avatar-female.jpg)
Благодаря много! Чакам с нетърпение!
Да, скоро планираме да пуснем рецепта за захарен фондан за моделиране на фигурки.
![Аватар](/img/avatar-female.jpg)
Чудесен сладкиш! Розичките са много красиви, може ли да се приготви домашен марципан за тях?
Ако желаете, може да сложите линк към Шоколадов маскарпоне чийзкейк
От форум:
От друг сайт:
Веселина Константинова