Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със свинско месо » рецепта Зелеви сармички
Зелеви сармички
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
Киселото зеле си го правя сама, далече съм от Родината. На всеки литър вода за саламурата слагам по 40 грама сол. Предварително си я разтварям и така заливам съдовете, където ще втасва зелето. Зелките слагам цели или на две разрязани, като им издълбавам чуканчето, за да се осолят и вътрешните листа на зелките. Пристъпвам към подготовката. Месото си наситнявам на много дребно. В тенджера си задушавам лук много добре, до готовност почти. Добавям и една чаша ориз, разбърквам ги и доливам с две чаши гореща вода. Бъркам лука с ориза, докато почти поеме водата. Извън огъня към лука и ориза добавям месото, наситнено, подправките. Добре обърквам сместа и с нея си слагам върху цяло или половин зелево листо по две супени лъжици от сместа. Завивам сармичките една по една много добре и нареждам в тава или в тенджера. Ако са в тенджера ги затискам с чиния да не се разхождат, докато се варят. Много ми харесват в тава и във фурната. Така навити сармичките, подреждам плътно една до друга, и заливам с още две чаши гореща вода. Поръсвам ги с малко черен пипер, олио, червен пипер и с фолио ги слагам в силна фурна за половин час. Махам фолиото и допичам до златист цвят.
Още рецепти за Ястия със свинско месо
Свински вратни пържоли на фурна
Нахут с испанско чорисо и кокали
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Зелеви сармички
От форум:
От друг сайт: