Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със свинско месо » рецепта Зелеви сармички

Зелеви сармички

Разпечатай

от готварската книга на Niki Zhelyazkova

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

кисело зеле, листа - около 15 - 20 листа за толкова сармички
месото 800 грама или повече, може да е смесено, свинско и пилешко, стават супер вкусни така
подправките са по желание на домакинята
Аз, Ники, слагам черен пипер (млян), кимион, джинджифил, къри, куркума, чубрица, червен пипер
олио
1 глава лук
1 ч.ч. ориз

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Зелеви сармички

Киселото зеле си го правя сама, далече съм от Родината. На всеки литър вода за саламурата слагам по 40 грама сол. Предварително си я разтварям и така заливам съдовете, където ще втасва зелето. Зелките слагам цели или на две разрязани, като им издълбавам чуканчето, за да се осолят и вътрешните листа на зелките. Пристъпвам към подготовката. Месото си наситнявам на много дребно. В тенджера си задушавам лук много добре, до готовност почти. Добавям и една чаша ориз, разбърквам ги и доливам с две чаши гореща вода. Бъркам лука с ориза, докато почти поеме водата. Извън огъня към лука и ориза добавям месото, наситнено, подправките. Добре обърквам сместа и с нея си слагам върху цяло или половин зелево листо по две супени лъжици от сместа. Завивам сармичките една по една много добре и нареждам в тава или в тенджера. Ако са в тенджера ги затискам с чиния да не се разхождат, докато се варят. Много ми харесват в тава и във фурната. Така навити сармичките, подреждам плътно една до друга, и заливам с още две чаши гореща вода. Поръсвам ги с малко черен пипер, олио, червен пипер и с фолио ги слагам в силна фурна за половин час. Махам фолиото и допичам до златист цвят.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Зелеви сармички


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама