Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със свинско месо » рецепта Гювеч `Изобилие`
Гювеч `Изобилие`
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за средно-голям гювеч:
2-3 сурови наденици или кърначета
500 гр.свинско бон филе
100 гр.топено сирене
250 гр.гъби
2-3 яйца
2 глави лук
1 морков
1 кафяна чашка бяло вино (може и червено)
4-5 големи картофа
сол
черен пипер
Запържваме нарязаните по на едро гъби и лук. След като се задушат, едно след друго задушаваме свинското, нарязаната наденица, морковоте и картофите. Това се прави с цел по-бързото приготвяне на гювеча, защото времето за обработка на продуктите без задушаване ще нарастне почти двойно.
Нареждаме всички продукти в глинения съд, овкусяваме със сол, черен пипер и заливаме с виното. Поръсваме с нарязаното на кубчета топено сирене и слагаме във фурната на около 200-240 градуса поне за час и половина. Проверяваме няколко пъти и ако няма достатъчно течност (което е малко вероятно) добавяме малко водичка. Малко преди да извадим ястието чукваме яйцата и запичаме за още 10-тина минути. Чудесно се връзва с бяло или червено вино и зелена салата.
Още рецепти за Ястия със свинско месо
Свински вратни пържоли на фурна
Нахут с испанско чорисо и кокали
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Гювеч `Изобилие`
От форум:
От друг сайт: