Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със свинско месо » рецепта Свински пържоли, `облечени` в зелеви листа
Свински пържоли, `облечени` в зелеви листа
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
4 вратни пържоли (става и с котлети )
4 големи листа кисело зеле (ако листата са малки - 8 броя)
100 гр.сланина (или по-мазен бекон)
дафинов лист
зърна черен пипер
сол
чубрица
червен пипер
Пържолите овалваме добре в подправките (сол, черен пипер, чубрица, червен пипер). Върху всеки зелев лист слагаме няколко капки олио. Върху всеки лист поставяме по една пържола и завиваме като плик. Слагаме така приготвените "пакети" в намазнен йенски съд, като отгоре подреждаме резените сланина. Добавяме дафиновия лист и зърната черен пипер. Заливаме с кафена чашка вода. Печем за около час и 30 мин. След това допичаме без капак до златисто.
Още рецепти за Ястия със свинско месо
Свински вратни пържоли на фурна
Нахут с испанско чорисо и кокали
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Свински пържоли, `облечени` в зелеви листа
От форум:
От друг сайт: