Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със свинско месо » рецепта Свински пържоли в гювеч
Свински пържоли в гювеч
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
10-12 свински пържоли
200 гр. топено сирене
1 ч.ч. зелени маслини без костилки и нарязани на колелца
200 мл. готварска сметана
500 гр. пресни гъби - изчистени и нарязани
2 глави лук - нарязан на колелца
кашкавал
черен пипер и сол на вкус
олио
На дъното на глинен гювеч сипваме малко олио и започваме да редим: свински пържоли, черен пипер, сол на вкус, няколко колелца от лука, гъби, маслини, топено сирене, отново пържоли и така до изчерпване на количествата. Накрая изсипваме готварската сметана и малко вода. Фурната не се загрява предварително. Слагаме гювеча и включваме фурната. Печем на 250 градуса около 2 часа, като периодично отваряме и разбъркваме. Пече се до готовност, като преди да извадим ястието от фурната поръсваме с кашкавал и оставяме гювеча без капак, за да може кашкавала да придобие златист цвят.
Още рецепти за Ястия със свинско месо
Свински вратни пържоли на фурна
Нахут с испанско чорисо и кокали
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Свински пържоли в гювеч
От форум:
От друг сайт: